Barion Pixel
  

Mit kezdj a frissen szedett levendulával?



 

múltkor megígértem, hogy segítek azoknak, akik nem tudják hogyan / mire használják fel a levendulát. A legfontosabb tudnivaló az, hogy e növényt csokorba kötve ajánlott megszárítani, méghozzá árnyas és szellős helyen, felkötve, és virággal lefele lógatva. Így fogja optimális módon megőrizni illatát és színét.

 

Ezt követően tehetjük vázákba (víz nélkül) a lakótérben (persze, lehet a frissen vágott virág is remek dísze az asztalnak), hogy érezzük az illatát. Ritka szövésű zacskókba helyezve a szekrényekbe is rakhatjuk, hogy elűzze a molyokat. Én bordó, tüll anyagú, szellős dísz-zacskókban tárolom őket a vörös és narancs színben úszó szobámban, s így díszítő elemet is jelentenek.

 

Van, aki párnát készít, s abba tömködi a levendulát, hogy szebbé tegye vele az álmát (és finom illat járja át éjjel a tüdejét, és minden sejtjét). Nekünk is vannak levendulás párnáink, és nagyon szeretjük, mert frissítő érzést okoz, s még télen is a nyárba képzeljük magunkat tőle, egy levendulás mezőre, Tihanyba, a Balatont csodálva.

 

A levendula jó mézelő növény, ezért sokszor méhcsaládokat telepítenek mellé, hogy értékes levendulamézzel ajándékozzák meg a gazdát. Ha valakinek nincsenek méhei, annak íme egy alternatív megoldás:

 

Levendulás méz házilag

 

Ehhez nem kell más, mint egy üveg méz és 8 levendula ág. A mézet melegítsük fel a levendulával, majd hagyjuk kihűlni. Ilyen egyszerű!

 

 

Hogy hogyan készül a levendulás szörp, sütemény, fagylalt, tejszín, ecet... ?

Az alábbi linkre kattintva kiderül! 

 

http://fmc.hu/2018/06/16/mit-kezdj-a-frissen-szedett-levendulaval/


Tetszett a cikk?
 

2018. június 18.

Hasonló cikkek

Mindent a Staphylococcus aureusról – A láthatatlan veszélyforrás

A múltkori „A tengerparti nyaralás árnyoldalai: ezekre a fertőzésekre érdemes figyelni” című cikkben megígértem, hogy később bővebben is szólni fogok a „Staphylococcus aureus”-ról, s most jött el a „később”. Jöjjön tehát a „bemutatója” az egyik legismertebb baktériumnak, mely az emberi testben természetes módon is jelen lehet – mégis sokszor számos kellemetlen, néha súlyos fertőzéseket eredményezhet. Bár a legtöbb esetben ártalmatlan „lakója” a bőrnek és az orrnyálkahártyának, bizonyos körülmények között kórokozóvá válik és komoly egészségügyi problémákat okozhat.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 06. 16.

A tengerparti nyaralás árnyoldalai: ezekre a fertőzésekre érdemes figyelni

A tengerparti vakáció a legtöbb ember számára a pihenést, feltöltődést és a napsütés élvezetét jelenti – ám a nyaralás során is leselkedhetnek ránk egészségügyi veszélyek, különösen fertőzések formájában. A meleg, párás környezet, a vízparti higiéniai kihívások és a megváltozott életmód együttesen hajlamosíthatnak különféle megbetegedésekre.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 06. 16.

Pollenallergia és szénanátha: Mit tehetsz a tünetek ellen?

A tavaszi és nyári hónapok sokak számára nemcsak a kellemes időjárást, hanem az állandó tüsszögést, orrfolyást és szemviszketést is jelentik. A pollenallergia, vagy más néven szénanátha, világszerte emberek millióit érinti. De vajon mit lehet tenni a kellemetlen tünetek ellen? Hogyan lehet csökkenteni az allergiás reakciókat természetes módszerekkel és életmódbeli változtatásokkal? Ebben a cikkben bemutatjuk a legjobb megoldásokat.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 05. 21.

Értesüljön elsőként újdonságainkról és havi kedvezményeinkről!