Barion Pixel
  

Fogyhatunk-e a banándiétával?



 

Tíz évvel ezelőtt egyenesen hiánycikk lett a banán Japánban. Hogy miért? Mert elterjedt a „banándiéta”, melynek olyan óriási követőtábora lett, hogy a kínálat már nem tudta követni a keresletet.

 

A diéta feltalálója (Hitoshi Watanabe - japán gyógyszerész) szerint, ha reggel banánt eszünk és szobahőmérsékletű vizet iszunk, akkor mindegy, hogy mit fogyasztunk a nap további szakaszában, fogyni fogunk.

 

Hogy még pontosabbak legyünk: Reggelire akármennyi banánt meg lehet enni, az ebédet és a vacsorát illetően sincsen korlátozás. A köztes étkezésekben is ehetünk banánt, ám a különböző desszertek és az alkohol tilos! Sőt, este 8 után már nem szabad semmit se enni és éjfél előtt le kell feküdni aludni.

 

No, így már talán kezd világossá válni, hogy miként lehet fogyni az egyébként magas kalória-tartalmú gyümölccsel.

 

Vegyük is sorra:

 

A banánban olyan enzimek vannak, amelyek felgyorsítják az emésztési folyamatot. Ráadásul a benne lévő rezisztens keményítő sokáig telítettség-érzést eredményez.

 

A szobahőmérsékletű víz azért szükséges, mert segíti az emésztést, csökkenti az étvágyat, gátolja a székrekedést. (Bizonyára mindenkinek ismerős az a tanács, amit úgy húsz éven át hallhattunk mindenhol, hogy étkezés előtt igyunk meg egy pohár vizet, és nem fogunk tudni annyit enni, mint nélküle – s így beáll majd a fogyás is.)

 

Ha a nassolnivalónk a főétkezések között banán, akkor még mindig jobban járunk vele, mintha édességeket ennénk – ami tiltott ebben a diétában IS -, és megszűnik az édesség utáni sóvárgásunk, mivel ugye a banán édes ízű. A desszertek kiiktatásával csökken a zsír- és cukorbevitelünk is – miközben a vércukorszintünk stabilizálódik.

 

Aztán itt van a vacsora elhagyása, az esti nassolás kiiktatása – ez is tökéletes megoldás arra, hogyan határolódjunk el a plusz kalóriáktól.

 

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2019/04/06/fogyhatunk-e-a-banandietaval/


Tetszett a cikk?
 

2019. április 29.

Hasonló cikkek

MRSA – A szuperbaktérium, mely ellenáll az antibiotikumoknak

„A tengerparti nyaralás árnyoldalai: ezekre a fertőzésekre érdemes figyelni” című cikk után külön figyelmet szenteltem az említett anyagban szereplő „Staphylococcus aureus”-nak, mely után több olvasó jelezte, hogy kíváncsi az „MRSA”-ra is, amiről korábban csak érintőlegesen szóltam. Ezért jöjjön most ez a baktérium és nézzük meg, miért is nevezik "szuperkórokozónak" és hogyan védekezhetünk ellene?

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 06. 19.

Hasfájás: Mi okozza, hogyan csillapítható és mikor kell orvoshoz fordulni?

Ha már a múltkor szót ejtettem a fogfájásról és fejfájásról, következzen most a hasfájás, amire szintén ajánlott felkészülni, ha nyaralni indulunk – és „úgy egyébként is”. Ez a panasz bármely életkorban előfordulhat. Lehet enyhe, múló kellemetlenség, de akár súlyos betegség jele is. A has több szervet is magába foglal, ezért a fájdalom okának pontos megállapítása olykor nem egyszerű. Cikkemben bemutatom a leggyakoribb kiváltó tényezőket, a fájdalom csillapításának lehetőségeit, és azt is, mikor nem érdemes halogatni az orvosi vizsgálatot.

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 06. 19.

Fejfájás: Okai, típusai és hatékony csillapítási módjai

A fejfájás az egyik leggyakoribb panasz, mely kortól, nemtől függetlenül bárkit érinthet. Változó intenzitású és jellegű lehet: néha tompa nyomásként, máskor éles, lüktető fájdalomként jelentkezik. Bár legtöbbször ártalmatlan, néha komolyabb probléma tünete is lehet. Fontos megérteni, mi állhat a hátterében, és hogyan enyhíthetjük hatékonyan. Főként fontos ez most, ahogy egyre többen indulnak útnak, hogy megérdemelt nyári pihenőjüket élvezzék.

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 06. 19.

Értesüljön elsőként újdonságainkról és havi kedvezményeinkről!