Barion Pixel
  

Ezektől az ételektől biztosan nem hízol meg!



 

múltkor tisztáztuk, hogy a diétát / fogyókúrát általában azért adja fel az ember, mert nem szereti, ha korog a gyomra, ha az éhség mardossa. Ha hosszú éveken át „túlettük” magunkat, akkor a testünk hozzászokott ahhoz, hogy x mennyiségű élelmet kap. Ha csökkentjük a korábbi „bevitelt”, akkor bizony a gyomor jelez, korog, jön az éhség.

 

Ha minőségi tápanyagokat teszünk a tányérunkra, akkor nemcsak energiával töltjük fel magunkat – miközben nem terhelődünk felesleges szénhidrátokkal - , szabályozzuk a vércukorszintet, hanem még a telítettség érzését is megtapasztalhatjuk: „túlevés” nélkül! Nagyon sok olyan étel létezik, amely finom, és közben még „telít” is.

 

Ezek közül a múltkor bemutattam a mandulát, a zabkását, a gyömbért, a zöld teát és a kávéról is ejtettem pár szót. Később jutott eszembe, hogy talán egyszerűbb lett volna a levessel kezdenem a sort, hiszen szinte minden nap feltálaljuk az ebéd vagy a vacsora során, mégse gondolunk úgy rá, ahogy majd e cikk után fog a kedves olvasó.

 

A levesek kevés kalóriát tartalmaznak, magas a víztartalmuk és jóllakottságot okoznak. A leves növeli az ételek térfogatát a gyomrunkban, ezért kevesebbet tudunk utána enni. Persze, itt most a zöldséglevesekre gondolok, nem az agyoncukrozott paradicsomlevesre. Bár anyukám a paradicsomlevest steviával ízesíti, és úgy már bátran merítek én is belőle.

 

A stevia glikémiás indexe nulla, vagyis nem emeli meg a vércukorszintet - tehát cukorbetegek is fogyaszthatják. (Serkenti az inzulintermelést!) Ugyanezen okból kifolyólag a fogyókúrázók is előnyben részesíthetik, mert nullkalóriás.

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

http://www.fmc.hu/2018/12/11/ezektol-az-etelektol-biztosan-nem-hizol-meg/


Tetszett a cikk?
 

2019. január 03.

Hasonló cikkek

MRSA – A szuperbaktérium, mely ellenáll az antibiotikumoknak

„A tengerparti nyaralás árnyoldalai: ezekre a fertőzésekre érdemes figyelni” című cikk után külön figyelmet szenteltem az említett anyagban szereplő „Staphylococcus aureus”-nak, mely után több olvasó jelezte, hogy kíváncsi az „MRSA”-ra is, amiről korábban csak érintőlegesen szóltam. Ezért jöjjön most ez a baktérium és nézzük meg, miért is nevezik "szuperkórokozónak" és hogyan védekezhetünk ellene?

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 06. 19.

Hasfájás: Mi okozza, hogyan csillapítható és mikor kell orvoshoz fordulni?

Ha már a múltkor szót ejtettem a fogfájásról és fejfájásról, következzen most a hasfájás, amire szintén ajánlott felkészülni, ha nyaralni indulunk – és „úgy egyébként is”. Ez a panasz bármely életkorban előfordulhat. Lehet enyhe, múló kellemetlenség, de akár súlyos betegség jele is. A has több szervet is magába foglal, ezért a fájdalom okának pontos megállapítása olykor nem egyszerű. Cikkemben bemutatom a leggyakoribb kiváltó tényezőket, a fájdalom csillapításának lehetőségeit, és azt is, mikor nem érdemes halogatni az orvosi vizsgálatot.

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 06. 19.

Fejfájás: Okai, típusai és hatékony csillapítási módjai

A fejfájás az egyik leggyakoribb panasz, mely kortól, nemtől függetlenül bárkit érinthet. Változó intenzitású és jellegű lehet: néha tompa nyomásként, máskor éles, lüktető fájdalomként jelentkezik. Bár legtöbbször ártalmatlan, néha komolyabb probléma tünete is lehet. Fontos megérteni, mi állhat a hátterében, és hogyan enyhíthetjük hatékonyan. Főként fontos ez most, ahogy egyre többen indulnak útnak, hogy megérdemelt nyári pihenőjüket élvezzék.

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 06. 19.

Értesüljön elsőként újdonságainkról és havi kedvezményeinkről!