Barion Pixel
  

Egészséges turmixokkal a vírusok ellen



Az elmúlt hetekben több olyan növényt is bemutattunk, amelyek jótékony hatásait a vírusos időszakban is élvezhetjük. Ilyen volt a pomelo, a gyömbér, a citrom, a hagyma. Most pedig jöjjön egy kis turmix-kalauz, hogy ötvözni tudjuk kedvenc gyümölcsünket, zöldségünket az egészség jegyében, gyógyulásunk érdekében!

 

A turmixok összetevője: maximum kétféle alapanyag (egy zöldség és egy gyümölcs) a lereszelt gyömbéren és a szűrt vízen kívül. Alapszabály: soha ne tegyünk a turmixba tejet!

 

Fontos, hogy a turmixokat mindig öt percen belül kell meginni, mert ennyi idő után a hatóanyagok nagy mértékben tönkremennek, oxidálódnak. Nézzük például a sértetlen almát, amely hónapokig eláll, de ha kivágunk belőle egy részt, vagy beleharapunk és otthagyjuk az asztalon, akkor hamarosan romlásnak indul, elszíneződik, fonnyad.

 

piros turmix alapvetően a cékla miatt kapta ezt a nevet. A cékla egészséges, vermelt zöldség egész télen át. A legfontosabbak közé tartozik gyógyászati szempontból is! Nyersen hagymával és almával salátának elkeverve is kiváló. A céklalé mellé almát, narancsot, répát, stb. is lehet belecsavarni. Ez ízlés kérdése. Ne szűrjük le, hanem a rostokkal együtt igyuk/együk meg!

 

zöld turmix a spenóttól kapja szép színét. Banán, alma stb. szintén kiváló mellé. Nagy aminosav (fehérje) tartalmú vizes turmix és a fogyasztása ugyanaz, mint a pirosé. Tehát legalább egy zöldség (cékla, spenót, répa stb.) és mellé gyümölcs adja az egészséges turmix összetevőit. Valójában a zöldségek önmagukban nyersen leturmixolva is kiválóak mindenféle gyümölcs nélkül. A gyömbért megpucolva turmixoljuk bele. A betegséges, vírusos és hideg időben kiválóan védi és gyógyítja feltüzelve a szervezetet.

 

Italunkat turbózhatjuk még tovább C-vitamin cseppekkel is.

 

(Szerző: Temesvári Márta / FMC)

 

Figyelem!

A PatikaPlus Gyógyszertárakban most többféle vitamin akciós áron kapható!


Tetszett a cikk?
 

2018. január 26.

Hasonló cikkek

Mindent a Staphylococcus aureusról – A láthatatlan veszélyforrás

A múltkori „A tengerparti nyaralás árnyoldalai: ezekre a fertőzésekre érdemes figyelni” című cikkben megígértem, hogy később bővebben is szólni fogok a „Staphylococcus aureus”-ról, s most jött el a „később”. Jöjjön tehát a „bemutatója” az egyik legismertebb baktériumnak, mely az emberi testben természetes módon is jelen lehet – mégis sokszor számos kellemetlen, néha súlyos fertőzéseket eredményezhet. Bár a legtöbb esetben ártalmatlan „lakója” a bőrnek és az orrnyálkahártyának, bizonyos körülmények között kórokozóvá válik és komoly egészségügyi problémákat okozhat.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 06. 16.

A tengerparti nyaralás árnyoldalai: ezekre a fertőzésekre érdemes figyelni

A tengerparti vakáció a legtöbb ember számára a pihenést, feltöltődést és a napsütés élvezetét jelenti – ám a nyaralás során is leselkedhetnek ránk egészségügyi veszélyek, különösen fertőzések formájában. A meleg, párás környezet, a vízparti higiéniai kihívások és a megváltozott életmód együttesen hajlamosíthatnak különféle megbetegedésekre.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 06. 16.

Pollenallergia és szénanátha: Mit tehetsz a tünetek ellen?

A tavaszi és nyári hónapok sokak számára nemcsak a kellemes időjárást, hanem az állandó tüsszögést, orrfolyást és szemviszketést is jelentik. A pollenallergia, vagy más néven szénanátha, világszerte emberek millióit érinti. De vajon mit lehet tenni a kellemetlen tünetek ellen? Hogyan lehet csökkenteni az allergiás reakciókat természetes módszerekkel és életmódbeli változtatásokkal? Ebben a cikkben bemutatjuk a legjobb megoldásokat.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 05. 21.

Értesüljön elsőként újdonságainkról és havi kedvezményeinkről!