Barion Pixel
  

Mit igyunk, ha fojtogat a forróság?



 

Igyuk meg a dinnye levét!

A dinnye nemcsak harapni jó, hanem inni is. A jól lehűtött dinnyét vágjuk fel kis kockákra, magozzuk ki, turmixoljuk össze, s már kész is a finom szomjoltó! 

 

Facsarjuk össze az ananászt és a narancsot!

Pucoljunk meg annyi ananászt, hogy tisztán kb 20 dkg-ot kapjunk. Tegyük egy edénybe, adjunk hozzá egy kis feldarabolt gyömbért, esetleg egy kis mézet, fahéjat, citromfüvet, 1 db narancslevet, s az egészet turmixoljuk össze! Jégkockával tálaljuk!

 

Szamócás-almás cider

Fogjunk két marék szamócát, turmixoljuk össze pár levél mentával, öntsünk hozzá 0,33 dl alma strongbow-t, s öntsük rá a tört jégre! Mentával és szamócával díszítsük.

 

 

 

További ital-ötletek az alábbi linkre kattintva olvashatók:

http://fmc.hu/2017/08/27/mit-igyunk-ha-fojtogat-a-forrosag/


Tetszett a cikk?
 

2018. május 28.

Hasonló cikkek

HPV-oltás – átfogó, közérthető útmutató 2025 őszére

A humán papillomavírus (HPV) rendkívül elterjedt; bizonyos típusai nemi szervi szemölcsöket, mások daganatos elváltozásokat okozhatnak (pl. méhnyak-, szeméremtest-, végbél-, pénisz-, valamint egyes fej-nyaki daganatok). A védőoltás a leghatékonyabb megelőző eszköz – minél előbb kerül beadásra, annál jobb. Magyarországon a 7. évfolyamos lányok és fiúk számára az iskolai kampányban önkéntes és térítésmentes a vakcina, szülői beleegyezéssel.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 09. 15.

Higiéniai szokások az iskolában – hogyan óvhatjuk meg gyermekeink egészségét?

Az iskolakezdés minden évben új kihívásokat jelent a gyerekek és a szülők számára. A közösségbe kerülés vagy a hosszabb szünet utáni visszatérés együtt jár azzal, hogy a gyerekek sokkal több kórokozóval találkoznak, mint otthon. A megfázások, fertőzések és gyomor-bélrendszeri betegségek gyakran az iskolai közösségekben terjednek a leggyorsabban. A jó hír, hogy megfelelő higiéniai szokásokkal a kockázat jelentősen csökkenthető – ehhez azonban a szülők és a pedagógusok közös odafigyelése szükséges.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 09. 08.

Szőlőmag – a természetes szuperantioxidáns

A szőlőmag nem csupán a borkészítés mellékterméke: a természet egyik igazi kincse. Magas antioxidáns-tartalma és egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt ez az apró mag igazi szuperételnek számít. Miért érdemes rendszeresen fogyasztani? Íme, a legfontosabb egészségügyi előnyei.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 09. 08.

Értesüljön elsőként újdonságainkról és havi kedvezményeinkről!