Barion Pixel
  

Égjen a zsír! – Így fogyj evés közben



 

 

A manduláról, zabkásáról, gyömbérről, zöld teáról és a kávéról a Természetes étvágycsökkentők az észrevétlen fogyásért! című cikkben írtam. Ezt követte az Ételek, amiktől biztosan nem hízol meg! blogbejegyzés, amiben a fahéj, az étcsokoládé, a paradicsomlé, a levesek, a Cayenne-bors és az alma került terítékre.

 

Égjen a zsír! – Így fogyj evés közben

Étcsoki jöhet bármikor! (Fotó: odishasuntimes.com)
 

Most pedig folytatom a sort a sütőtökkel! A sütőtök nemcsak finom, hanem gyógyhatású is. Régen vesebetegeknél, májbetegségek során használták. Jótékony hatással van a szívműködési zavarokra, béltisztító, hashajtó, és a megfázásos betegségekre is kiváló: köhögés, légúti megbetegedések esetén fogyasszunk minél többet belőle! Erősíti az immunrendszert, és rákmegelőző hatásáról is híres.

 

„Külsőleg” is használatos: égési sérülések esetén borogatásként alkalmazzuk. Allergia és bőrpanaszok során is „elővehető”. Magja csökkenti a köszvényt, nagyon sok káliumot, B-vitamint tartalmaz. Rengeteg béta-karotint tartalmaz, ami A-vitaminná alakul szervezetünkben. Kiváló E- és C-vitamin forrás.

 

Égjen a zsír! – Így fogyj evés közben

A sütőtököt sokféleképpen elkészíthetjük (Fotó: taste.com.au)
 

Vastartalma miatt hölgyeknek kimondottan ajánlott – miközben 100 gramm. sütőtök energiatartalma csupán 336 kj (80kcal), tehát diétában tökéletes választás! Sőt, hosszú órákig nem leszünk éhesek, ha eszünk belőle! Fogyaszthatjuk sütve, készülhet belőle leves, főzelék, de még sütemény is (egészséges összetevőkkel dúsítva).

 

Égjen a zsír! – Így fogyj evés közben

Kalóriaszegény süteményt készíthetünk belőle (Fotó: dstockton.com)
 
 

A sütőben persze nemcsak a tök sülhet, hanem az avokádó is! – Én legalábbis ott szoktam puhítani ezt a szuper táplálékot, amely növeli az ételek tápanyagtartalmát, és csökkenti az elhízás kockázatát. Egy – kb. 215 grammos – avokádó 18 gramm szénhidrátot tartalmaz.

 

Mondhatjuk, hogy zsírral harcolhatunk a zsír ellen! Telítetlen zsírsav tartalma magas – küzdhetünk vele a hasi zsír ellen. Hogy hogyan? A Loma Linda Egyetemen végeztek egy kísérletet 26 túlsúlyos felnőtt bevonásával. Minden alany kapott egy fél avokádót, amit délig el kellett fogyasztaniuk.

 

Égjen a zsír! – Így fogyj evés közben

Az avokádóval is felvehetjük a harcot a kilók ellen (Fotó: Delish.com)
 

Az eredmények azt mutatták, hogy akik avokádót ettek a tízóraijuk vagy az ebédjük mellé, annak később jelentkezett az éhségérzet. Az avokádóból fogyasztók 40%-a az étkezést követő három órában, 28%-uk pedig az étkezést követő öt órában nem érzett éhséget. Ennek az az oka, hogy e növény pozitívan befolyásolja az inzulinválaszt, és a vércukorszintet kiegyensúlyozottá teszi.

 

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2019/02/12/egjen-a-zsir-igy-fogyj-eves-kozben/


Tetszett a cikk?
 

2019. február 22.

Hasonló cikkek

HPV-oltás – átfogó, közérthető útmutató 2025 őszére

A humán papillomavírus (HPV) rendkívül elterjedt; bizonyos típusai nemi szervi szemölcsöket, mások daganatos elváltozásokat okozhatnak (pl. méhnyak-, szeméremtest-, végbél-, pénisz-, valamint egyes fej-nyaki daganatok). A védőoltás a leghatékonyabb megelőző eszköz – minél előbb kerül beadásra, annál jobb. Magyarországon a 7. évfolyamos lányok és fiúk számára az iskolai kampányban önkéntes és térítésmentes a vakcina, szülői beleegyezéssel.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 09. 15.

Higiéniai szokások az iskolában – hogyan óvhatjuk meg gyermekeink egészségét?

Az iskolakezdés minden évben új kihívásokat jelent a gyerekek és a szülők számára. A közösségbe kerülés vagy a hosszabb szünet utáni visszatérés együtt jár azzal, hogy a gyerekek sokkal több kórokozóval találkoznak, mint otthon. A megfázások, fertőzések és gyomor-bélrendszeri betegségek gyakran az iskolai közösségekben terjednek a leggyorsabban. A jó hír, hogy megfelelő higiéniai szokásokkal a kockázat jelentősen csökkenthető – ehhez azonban a szülők és a pedagógusok közös odafigyelése szükséges.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 09. 08.

Szőlőmag – a természetes szuperantioxidáns

A szőlőmag nem csupán a borkészítés mellékterméke: a természet egyik igazi kincse. Magas antioxidáns-tartalma és egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt ez az apró mag igazi szuperételnek számít. Miért érdemes rendszeresen fogyasztani? Íme, a legfontosabb egészségügyi előnyei.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 09. 08.

Értesüljön elsőként újdonságainkról és havi kedvezményeinkről!