A medvehagymát fogyaszthatjuk nyersen, vagy akár zsíros/vajas kenyérre is szórhatjuk, mint a snidlinget. Megspékelhetjük azzal is, ha beleszórunk egy marékkal egy kis kefírbe, natúr joghurtba, s azzal gazdagítjuk az uzsonnánkat.
Dúsíthatjuk vele a rántottánkat, de főzhetünk belőle levest, krémeket, főzeléket, húsokhoz öntetet, s készülhet belőle pesto, pogácsa, lángos, sós muffin, palacsinta, lepény, sőt még kenyér is!
Ha egész évben élvezni akarjuk az ízét, akkor vágjuk apróra a leveleket, s szárítsuk ki, vagy le is fagyaszthatjuk jégkockatartóban. Még jobb megoldás, ha a leveleket sóval rétegezzük, olívaolajjal felöntjük, s légmentesen záródó üvegben tartósítjuk!
A medvehagymáról bővebb információk és receptek az alábbi linkre kattintva olvashatók:
http://fmc.hu/2017/04/02/sussunk-fozzunk-medvehagymaval/
2018. március 26.